Evenimente

Română

Informații Coronavirus

Având în vedere numărul mare de apelări pe care le primim pe toate cele 6 numere de telefon puse la dispoziția celor care au obligația de a se înregistra la Direcția de Sănătate Publică Covasna, vă recomandăm utilizarea formularului atașat pe care după completare să-l trimiteți pe adresa de e-mail: covid19@dspcovasna.ro

Anunț

Persoanele aflate în izolare la domiciliu, la terminarea perioadei de izolare vor obține certificat de concediu medical de la medicul de familie, pe baza declarației pe propria răspundere conform alin. (1) din Ordinul nr. 497/2020 pentru modificarea şi completarea Ordinului ministrului sănătăţii nr. 414/2020. Alăturat găsiți Declarația pe propria răspundere,  care după completare trebuie să ajungă la medicul de familie.

Direcţiile de sănătate publică judeţene au obligaţia ca, la ieşirea din carantina instituţionalizată, să elibereze persoanelor ce s-au aflat în această situaţie un aviz epidemiologic de ieşire din carantină.

Protejarea sănătății pacienților oncologici în perioada pandemiei COVID -19

Cancerul reprezintă de departe una din principalele cauze de deces în România. Diagnosticat cel mai adesea la vârste medii și înaintate, numărul persoanelor care suferă de această boală este tot mai ridicat. Desfășurată sub sloganul "Și un deces prin cancer e prea mult! Protejează-ți sănătatea ta și a celor din jur!", campania privind cancerul are ca temă în 2020, Protejarea sănătății pacienților oncologici în perioada pandemiei COVID -19.

Circulația persoanelor în timpul epidemiei COVID-19

În toate orașele sunt impuse măsuri diverse pentru a limita apropierea și contactul fizic între oameni, în scopul prevenirii și încetinirii pandemiei de COVID-19. Totuși, mulți oameni trebuie să circule prin oraș pentru a ajunge la serviciu, pentru aprovizionare și pentru a merge la doctor, dar și pentru a acorda sprijin persoanelor vulnerabile.

Recomandările Organizației Mondiale a Sănătății

Rezistența la antimicrobiene și Covid-19

Antibioticele nu tratatează și nu previn virusurile, inclusiv pe cel care cauzează COVID-19, avertizează Organizația Mondială a Sănătății. Rezistența la antimicrobiene este o problemă prioritară de sănătate publică în România și în întreaga lume. Aceasta apare atunci când microorganismele se modifică după expunerea la medicamente antimicrobiene. Rezistența la antibiotice este cauzată de abuzul și de utilizarea greșită a antibioticelor în sănătatea umană și veterinară.

Recomandările Organizației Mondiale a Sănătății

Pagini

Subscribe to RSS - Evenimente