Események

magyar

Ritka Betegségek Nemzetközi Napja - 2024. február 29.

Minden évben február utolsó napját ünnepeljük a Ritka Betegségek Nemzetközi Napját, amelyet 2008 óta az EURORDIS - a Ritka Betegségek Betegszervezeteinek Európai Szövetsége határoz meg. Idén a Ritka Betegségek Nemzetközi Napját február 29-én, az éves naptár legritkább napján ünnepeljük.

Védőoltások utazás előtt - 2024. február 6.

Védőoltások utazás előtt - bővebb információk az: insp.gov.ro weboldalon.

Mentális Egészség Népszerűsítő Kampány - „Ne hagyd, hogy a depresszió irányítsa az életed! A mentális egészséged számít!" - 2024. február

A mentális egészség az egyéni egészség és a „jólét" alapvető összetevője, amely nem csak a betegség hiányát, hanem az egyén azon képességét is jelenti, hogy sikeresen be tud-e illeszkedni a családi, társadalmi és munkahelyi életbe. A szomatikus állapotokkal ellentétben a neuropszichiátriai rendellenességek korai felismerése és a beavatkozás nehezebb, olyan tényezők miatt, mint a panaszok szubjektív jellege és a megbélyegzéstől való félelem. A mentális zavarok a betegségterhek és az elvesztett egészséges életévek egyik fő okozói, befolyásolva az életminőséget.

Folytatódik a „Fogadd el, fogadj el” integrációs, ismeretbővítő projekt 2023. november és december között

A Kovászna Megyei Közegészségügyi Igazgatóság a sepsiszentgyörgyi Philadelphia Pro Familia Support Egyesülettel együttműködve és az Írisz Házzal partnerségben ismételten megszervezi a „Fogadd el, fogadj el” projektet. A Közegészségügyi Igazgatóság szakemberei a helyi civil szervezetekkel együttműködve 2023. november és december között – szervezik meg az integrációs, ismeretbővítő projektet, amelynek idén a sepsiszentgyörgyi Váradi József Általános Iskola III. D. osztálya ad otthont.

A koronavírussal kacsolatos információk

  • Ha légzőszervi betegség vagy a COVID-19 betegségre jellemző tüneteket  észlel, maradjon otthon és vegye fel a kapcsolatot a családorvossal.
  • Ha rosszabbodik az állapota hívja az 112.
  • Ha további információkat szeretne az otthoni karanténról vagy külföldről érkezett haza, akkor hívja a:

Telefonos ügyfélszolgálat: 021 414 44 67

Program: 8:00-22:00 óra között

2020.10.01-től kezdődően a Kovásznai Közegészségügyi Igazgatóság elérhetővé teszi a lakosság számára a 021 414 44 67 telefonos ügyfélszolgálati számot, amelyet az állampolgárok a SARS-CoV-2 vírussal kapcsolatos információkkal kapcsolatosan hívhatnak.

Kovászna megyei ellenállóképességi terv - koronavírus-járvány terjedése ellen

Oldalak

Subscribe to RSS - Események