Üdvözöljük a Kovászna Megyei Közegészségügyi Igazgatóság honlapján!

 

Események, újdonságok

A koronavírussal kacsolatos információk

Háromszéki oltóközpontok nyitvatartási ideje - augusztusban

A koronavírusos megbetegedések aránya Kovászna megye településein az utóbbi két héten - 2021.07.30.

  • Ha légzőszervi betegség vagy a COVID-19 betegségre jellemző tüneteket  észlel, maradjon otthon és vegye fel a kapcsolatot a családorvossal.
  • Ha rosszabbodik az állapota hívja az 112.
  • Ha további információkat szeretne az otthoni karanténról vagy külföldről érkezett haza, akkor hívja a:

Telefonos ügyfélszolgálat: 021 414 44 67

Program: 8:00-22:00 óra között

2020.10.01-től kezdődően a Kovásznai Közegészségügyi Igazgatóság elérhetővé teszi a lakosság számára a 021 414 44 67 telefonos ügyfélszolgálati számot, amelyet az állampolgárok a SARS-CoV-2 vírussal kapcsolatos információkkal kapcsolatosan hívhatnak.

 

A COVID-19 elleni oltási kampány

A Kovászna Megyei Közegészségügyi Igazgatóság támogatja a COVID-19 elleni oltási kampányt, és azt javasolja a lakosságnak, hogy háziorvosukon, munkáltatójukon vagy a rendelkezésre álló elektronikus platformon: a https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/ honlapon keresztül jelentkezzenek az oltási folyamatra.

A Covid-19 elleni Johnson&Johnson vakcinával beoltatni kívánt személyek figyelmébe: Oltási tevékenységet végző háromszéki háziorvosi rendelők listája

Háromszéki oltóközpontok nyitvatartási ideje - augusztusban

"Az alkoholfogyasztás befolyásolja az egészségét! Nem éri meg kockáztatni! Tájékozódjon!" - Az alkoholfogyasztás hatásairól való tájékoztatás országos hónapja - 2021. június

A Kovászna megyei Közegészségügyi Igazgatóság 2021. június hónapja során Az alkoholfogyasztás befolyásolja az egészségét! Nem éri meg kockáztatni! Tájékozódjon! - Az alkoholfogyasztás hatásairól való tájékoztatás országos hónapja tájékoztatási-oktatási – tudatosítási kampányt folytat azzal a céllal, hogy tájékoztassa az általános lakosságot az alkoholfogyasztás hatásairól, hogy hozzájáruljon bizonyos értékek és az egészséges életmóddal szembeni pozitív hozzáállás kialakulásához és az alkohollal kapcsolatos viselkedésben való pozitív változások ösztönzéséhez.

Felvételi felhívás szakemberek részére (közösségi egészségügyi ápoló/egészségügyi mediátor) - VII. forduló

Felvételi felhívás szakemberek részére (közösségi egészségügyi ápoló/egészségügyi mediátor) a POCU/375/4/22/122607 - Integrált közösségi szolgáltatások létrehozása a szegénység és a társadalmi kirekesztés ellen projekt keretén belül – VII. forduló.

Az egészség védelme, a rákos beteg különleges gondozása a COVID-19 járvány keretében - a rákról szóló kampány témája a 2021. évben

"A rák kockázatot jelent COVID-19 súlyos formája számára! Ne hagyja, hogy a betegség befolyásolja Önt! És intézkedéseket tehet, megelőzheti és megvédheti magát!” jelmondat alatt zajló, rákról szóló kampány témája a 2021. évben Az egészség védelme, az onkológiai beteg különleges gondozása a COVID-19 járvány keretében. A kampány célja: Az onkológiai betegségekben szenvedő személyek figyelmének felhívása a COVID-19 járvány keretében való fokozott sérülékenységükkel kapcsolatban.

Oldalak