Üdvözöljük a Kovászna Megyei Közegészségügyi Igazgatóság honlapján!

 

Események, újdonságok

COVID-19 koronavírussal kacsolatos információk

 
Tekintettel a nagyszámú hívásra, amelyeket mind a 6 telefonszámra fogadunk, akik a Kovászna Megyei Közegészségügyi Igazgatóságon regisztrálni kötelesek, javasoljuk a mellékelt űrlap használatát, amelyet a kitöltés után elküldhetnek a covid19@dspcovasna.ro e-mail címre.
 
Közlemény
 

A házi elkülönítésben lévő személyek, a házi elszigeteltség letelte után, betegszabadságot igazoló papírt igényelhetnek a háziorvostól a saját felelősségre kitöltött nyilatkozat alapján. A nyilatkozatot innen tölthetik le, a kitöltött nyilatkozatot a háziorvoshoz kell eljuttatni.

A Közegészségügyi Igazgatóság csak a hatósági karanténban lévő személyeknek, a karantén elhagyásakor ad ki igazolást (aviz epidemiologic).

15 AJÁNLÁS a felelős társadalmi magatartásról a koronavírus terjedésének megakadályozásáért

15 AJÁNLÁS a felelős társadalmi magatartásról a koronavírus terjedésének megakadályozásáért

A korona.rmdsz.ro honlapon hiteles és naprakész információkat talál a kormányzati és az erdélyi magyar önkormányzati intézkedésekről, a megelőzéshez szükséges lépésekről és teendőkről a panaszok esetén.

A korona.rmdsz.ro honlapon hiteles és naprakész információkat talál a kormányzati és az erdélyi magyar önkormányzati intézkedésekről, a megelőzéshez szükséges lépésekről és teendőkről a panaszok esetén. - a Maszol.ro portálról

COVID-19 koronavírussal kacsolatos információk

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) világjárvánnyá nyilvánította a koronavírust. Jelenleg 176 országban közel 220 000 új koronavírus (COVID-19) esetről számoltak be. A járvány elindított egy téves információhullámot is a vírusról, ezzel megnehezítve a megelőzésre tett erőfeszítéseket. Az Egészségügyi Világszervezet kritikus feladatnak tekinti az álhírek elleni küzdelmet.

Az UNICEF céljai: A vírus terjedésének megakadályozása az orvosi ellátás mobilizálásával, közösségekkel folytatott konzultációval és megelőző kampányok indításával.

Oldalak