Üdvözöljük a Kovászna Megyei Közegészségügyi Igazgatóság honlapján!

 

Események, újdonságok

COVID-19 koronavírussal kacsolatos információk

 
Tekintettel a nagyszámú hívásra, amelyeket mind a 6 telefonszámra fogadunk, akik a Kovászna Megyei Közegészségügyi Igazgatóságon regisztrálni kötelesek, javasoljuk a mellékelt űrlap használatát, amelyet a kitöltés után elküldhetnek a covid19@dspcovasna.ro e-mail címre.
 
Közlemény
 

A házi elkülönítésben lévő személyek, a házi elszigeteltség letelte után, betegszabadságot igazoló papírt igényelhetnek a háziorvostól a saját felelősségre kitöltött nyilatkozat alapján. A nyilatkozatot innen tölthetik le, a kitöltött nyilatkozatot a háziorvoshoz kell eljuttatni.

A Közegészségügyi Igazgatóság csak a hatósági karanténban lévő személyeknek, a karantén elhagyásakor ad ki igazolást (aviz epidemiologic).

A személyek közlekedése a COVID-19 járvány idején

Minden városban különböző intézkedéseket vezettek be az emberek közötti közeledés és fizikai kapcsolat korlátozására a COVID-19 járvány megelőzése és lassítása értekében.

Az Egészségügyi Világszervezet ajánlásai COVID-19 járvány megelőzése és lassítása értekében

Antimikrobiális rezisztencia és Covid-19

Az antimikrobás szerekkel szembeni ellenállás (AMR) akkor jelenik meg, amikor a mikroorganizmusok (például baktériumok és vírusok) megváltoznak az antimikrobás gyógyszereknek való kitétel után. Ezek az változások azt jelentik, hogy ellenállóvá válhatnak a kezelésükre használt gyógyszerekkel szemben. Az antibiotikumok nem kezelik és nem előzik meg a vírusokat, beleértve a COVID-19 okozó vírust is!

Az Egészségügyi Világszervezet ajánlásai

15 AJÁNLÁS a felelős társadalmi magatartásról a koronavírus terjedésének megakadályozásáért

15 AJÁNLÁS a felelős társadalmi magatartásról a koronavírus terjedésének megakadályozásáért

A korona.rmdsz.ro honlapon hiteles és naprakész információkat talál a kormányzati és az erdélyi magyar önkormányzati intézkedésekről, a megelőzéshez szükséges lépésekről és teendőkről a panaszok esetén.

A korona.rmdsz.ro honlapon hiteles és naprakész információkat talál a kormányzati és az erdélyi magyar önkormányzati intézkedésekről, a megelőzéshez szükséges lépésekről és teendőkről a panaszok esetén. - a Maszol.ro portálról

Oldalak