Üdvözöljük a Kovászna Megyei Közegészségügyi Igazgatóság honlapján!

 

Események, újdonságok

A koronavírussal kacsolatos információk

  • Ha légzőszervi betegség vagy a COVID-19 betegségre jellemző tüneteket  észlel, maradjon otthon és vegye fel a kapcsolatot a családorvossal.
  • Ha rosszabbodik az állapota hívja az 112.
  • Ha további információkat szeretne az otthoni karanténról vagy külföldről érkezett haza, akkor hívja a:

Telefonos ügyfélszolgálat: 021 414 44 67

Program: 8:00-22:00 óra között

2020.10.01-től kezdődően a Kovásznai Közegészségügyi Igazgatóság elérhetővé teszi a lakosság számára a 021 414 44 67 telefonos ügyfélszolgálati számot, amelyet az állampolgárok a SARS-CoV-2 vírussal kapcsolatos információkkal kapcsolatosan hívhatnak.

Kovászna megyei ellenállóképességi terv - koronavírus-járvány terjedése ellen

"Hagyja abba a dohányzást egészsége és bolygója egészsége érdekében!" kampány - Országos Dohánymentes Nap - 2022. november 17.

Minden évben november harmadik csütörtöki napján kerül megünneplésre az „Országos Dohányzásmentes Nap", melynek célja felhívni a lakosság és a politikai döntéshozók figyelmét a dohányzás okozta hatalmas társadalmi teherre (betegség/rokkantság/korai halálozás), ami kiindulópontot jelent a viselkedésbeli változások és a megfelelő jogalkotási intézkedések kezdeményezéséhez. A 2022-es Országos Dohánymentes Nap kampány jelmondata: “Hagyja abba a dohányzást egészsége és bolygója egészsége érdekében!”

„Egészséges táplálkozás mindenkinek! A teljes kiőrlésű gabonák fogyasztásának fontossága.” - Táplálkozási/ étkezési kampány - 2022. október

A Kovászna Megyei Közegészségügyi Igazgatóság, a 2022. év októberében megszervezi az egészséges táplálkozásról, illetve a teljes kiőrlésű gabonák fogyasztása szervezetre gyakorolt hatásának jelentőségéről szóló tájékoztatási és nevelési kampányt. A kampány jelmondata: „Egészséges táplálkozás mindenkinek! A teljes kiőrlésű gabonák fogyasztásának fontossága.”

Élelmiszer és Élelmiszer-pazarlás Világnapja: tájékoztató - oktatási - kommunikációs kampány a Kovászna megyei óvodák és iskolák dolgozói számára - 2022. október 16.

A Kovászna Megyei Közegészségügyi Igazgatóság, az EgészségNevelési Osztálya a sepsiszentgyörgyi "Csipike" Napközivel együttműködve tájékoztató - oktatási - kommunikációs kampányt, egészségnevelési programokat folytatott a Kovászna megyei óvodák és iskolák dolgozói számára az Élelmiszer és Élelmiszer-pazarlás Világnapja kapcsán.

Vízhigiénia - egészségnevelési programok a sepsiszentgyörgyi Egészségügyi Szakközépiskola diákjai számára - 2022. október 10.

A Kovászna Megyei Közegészségügyi Igazgatóság, az Egészségfejlesztési Osztálya tájékoztató-oktató-kommunikációs kampányt, egészségnevelési programokat folytatott a sepsiszentgyörgyi Egészségügyi Szakközépiskola diákjai számára 2022.10.10-én 09:00 órai kezdettel az iskola területén. A kampány témája: VÍZHIGIÉNIA.

Oldalak