Üdvözöljük a Kovászna Megyei Közegészségügyi Igazgatóság honlapján!

 

Események, újdonságok

„Együtt a tisztább levegőért!” kampány - 2023. augusztus

Az idei tájékoztató kampány – Együtt a tisztább levegőért! – egész augusztusban zajlik, célja a lakosság, főként a veszélyeztetett népesség (gyermekek, idősek, krónikus légzőszervi és szív- és érrendszeri betegségekben szenvedők), de a hatóságok tájékoztatása és figyelmének felkeltése is a részecskeszennyezésnek az emberi egészségre gyakorolt hatásairól.

A Szoptatás Világhete kampány - 2023. Augusztus 1-7.

A Szoptatás Világhete minden évben augusztus 1–7. között kerül megünneplésre, a szoptatás ugyanis az egyik leghatékonyabb módja annak, hogy az újszülötteknek mindenhol a legjobb életkezdést nyújtsuk. Az anyák és családjaik tájékoztatását és felvilágosítását célzó kampányok a szoptatás előnyeiről megváltoztathatják az anyák hozzáállását, és ezen magatartás támogatása növelheti a kizárólag szoptató anyák számát, hozzájárulva ezzel az újszülöttek megfelelő táplálásához.

Országos tájékoztató kampány a védőoltás fontosságáról – "Tudom, nem csak remélem, hogy nem lesz semmi bajom! Beoltatom magam!"

Országos tájékoztató kampányt indított az Egészségügyi Minisztérium a védőoltás fontosságáról. A kampány üzenete: "Tudom, nem csak remélem, hogy nem lesz semmi bajom! Beoltatom magam!"

Hasznos tanácsok kánikula idejére

Az Egészségügyi Minisztérium felhívja mindenki figyelmét, hogy a következő ajánlások betartása sokat segít a kánikula által okozott orvosi problémák elkerülésében:

A koronavírussal kacsolatos információk

  • Ha légzőszervi betegség vagy a COVID-19 betegségre jellemző tüneteket  észlel, maradjon otthon és vegye fel a kapcsolatot a családorvossal.
  • Ha rosszabbodik az állapota hívja az 112.
  • Ha további információkat szeretne az otthoni karanténról vagy külföldről érkezett haza, akkor hívja a:

Telefonos ügyfélszolgálat: 021 414 44 67

Program: 8:00-22:00 óra között

2020.10.01-től kezdődően a Kovásznai Közegészségügyi Igazgatóság elérhetővé teszi a lakosság számára a 021 414 44 67 telefonos ügyfélszolgálati számot, amelyet az állampolgárok a SARS-CoV-2 vírussal kapcsolatos információkkal kapcsolatosan hívhatnak.

Kovászna megyei ellenállóképességi terv - koronavírus-járvány terjedése ellen

Oldalak