Üdvözöljük a Kovászna Megyei Közegészségügyi Igazgatóság honlapján!

 

Események, újdonságok

Hasznos tanácsok kánikula idejére

Az Egészségügyi Minisztérium felhívja mindenki figyelmét, hogy a következő ajánlások betartása sokat segít a kánikula által okozott orvosi problémák elkerülésében:

Kampány a dohányzás megelőzésére - 2024. május

A dohányzás egy vezető ok az elhalálozások terén, ennek elhagyásával megelőzhető az elhalalálozások száma a világon. A dohányfüst több mint 7000 mérgező vegyi anyagot tartalmaz, és a dohányzás egy élet során átlagosan legalább 10 évvel megrövidítheti az ember életét. A fogyatékosság miatt elvesztett produktív életévek körülbelül egynegyedét a dohányzásnak tulajdonítható betegségek okozzák. A májusi országos kampány célja, hogy a tinédzsereket és szüleiket tájékoztassa a cigarettafogyasztás és az elektronikus eszközök (HTP) használatának egészségre gyakorolt káros hatásairól.

Versenyvizsga kiírása - 2024. április 12.

A Kovászna Megyei Közegészségügyi Igazgatóság versenyvizsgát hirdet a következő köztisztviselői állások betöltésére:

Versenyvizsga-kiírás

FONTOS KÖZLEMÉNY - dátum: 16.04.2024

Egészség Világnapja - 2024. április 7.

A Kovászna Megyei Közegészségügyi Igazgatóság, Egészségfejlesztési Osztálya és a "Puskás Tivadar" Műszaki Középiskola – Egészségügyi Technikum, a Kovászna Megyei Tanfelügyelőséggel együttműködve tájékoztató-oktató-kommunikációs kampányt, egészségnevelési programokat folytatott, amely kampány felhívta a közvélemény figyelmét az Egészség Világnapjára – 2024. Április 7.

Útmutató az anafilaxiás sokk kezeléséhez az iskolaorvosi rendelőkben

Útmutató az anafilaxiás sokk kezeléséhez az iskolaorvosi rendelőkben. Bővebb információk: MUNKAFÜZET ANAFILAXIÁS SOKK

Oldalak