Üdvözöljük a Kovászna Megyei Közegészségügyi Igazgatóság honlapján!

 

Események, újdonságok

A koronavírussal kacsolatos információk

Telefonos ügyfélszolgálat: 021 414 44 67

Program: 8:00-22:00 óra között

2020.10.01-től kezdődően a Kovásznai Közegészségügyi Igazgatóság elérhetővé teszi a lakosság számára a 021 414 44 67 telefonos ügyfélszolgálati számot, amelyet az állampolgárok a SARS-CoV-2 vírussal kapcsolatos információkkal kapcsolatosan hívhatnak.

 

Tennivalók légúti megbetegedés esetén - A Családorvosok Országos Szövetségének tájékoztatója

Családorvosok Országos Szövetsége szórólapok segítségével tájékoztatja a lakosságot, melyek a teendők, ha légúti megbetegedés tüneteit, illetve az új típusú koronavírus-fertőzésre jellemző tüneteket észlelnek magukon. Lépésről lépésre ismertetik az érintettekre és a velük kapcsolatban álló személyekre vonatkozó szabályokat és mindazt, amit a családorvossal közösen kell követniük.

(Információforrás: https://www.3szek.ro/load/cikk/136490/tennivalok-leguti-megbetegedes-ese...)

„Légy aktív!” - A fizikai tevékenység hatásairól szóló tájékoztatás országos hónapja - 2020. szeptember

A COVID-19 járvány az otthonülés növekedését jelenti, ezért nagyon fontos, hogy minden korú ember, minél aktívabb legyen. A rendszeres fizikai tevékenység csökkentheti a szívbetegségek, agy érkatasztrófa, 2 típusú cukorbetegség és különböző ráktípusok kockázatát – mindegyik betegség képes lévén növelni az új  SARS-CoV-2 koronavírussal szembeni érzékenységet. A rendszeres fizikai tevékenység a családokkal és barátokkal való kapcsolattartás egyik módja. Ugyanakkor csökkenti a depresszió, kognitív hanyatlás kockázatát és késlelteti a demencia megjelenését.

Oldalak