Üdvözöljük a Kovászna Megyei Közegészségügyi Igazgatóság honlapján!

 

Események, újdonságok

A koronavírussal kacsolatos információk

  • Ha légzőszervi betegség vagy a COVID-19 betegségre jellemző tüneteket  észlel, maradjon otthon és vegye fel a kapcsolatot a családorvossal.
  • Ha rosszabbodik az állapota hívja az 112.
  • Ha további információkat szeretne az otthoni karanténról vagy külföldről érkezett haza, akkor hívja a:

Telefonos ügyfélszolgálat: 021 414 44 67

Program: 8:00-22:00 óra között

2020.10.01-től kezdődően a Kovásznai Közegészségügyi Igazgatóság elérhetővé teszi a lakosság számára a 021 414 44 67 telefonos ügyfélszolgálati számot, amelyet az állampolgárok a SARS-CoV-2 vírussal kapcsolatos információkkal kapcsolatosan hívhatnak.

Kovászna megyei ellenállóképességi terv - koronavírus-járvány terjedése ellen

Felvételi felhívás szakemberek részére (közösségi egészségügyi ápoló/egészségügyi mediátor) - IX. forduló

Felvételi felhívás szakemberek részére (közösségi egészségügyi ápoló/egészségügyi mediátor) a POCU/375/4/22/122607 - Integrált közösségi szolgáltatások létrehozása a szegénység és a társadalmi kirekesztés ellen projekt keretén belül – IX. forduló.

Álláshírdetés - dátum 2021.01.01

A Kovászna Megyei Közegészségügyi Igazgatóság meghirdeti a következő állásokat, bővebb információk - itt.

A táplálkozás/étkezés hatásairól szóló tájékoztatás országos kampánya - 2021. október

A Kovásznai Közegészségügyi Igazgatóság 2021 októberében megszervezi az egészséges táplálkozás, vagyis a gyümölcsök, zöldségek, zöld-fűszerek és teljes kiőrlésű gabonák fogyasztásának szervezetre gyakorolt hatásáról szóló tájékoztató és oktató kampányt. A kampány jelmondata: "A gyümölcsök, zöldségek és teljes kiőrlésű gabonák az étrend kulcsfontosságú elemei."

Oltásmaraton 2021. október 16-17. között

Oltásmaratont szervez október 16-17., 10:00-18:00 óra között, a Kovászna Megyei Közegészségügyi Igazgatóság és a Kovászna Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség.

A koronavírus elleni oltásra előzetes bejelentkezés nélkül, a személyi igazolvány felmutatásával jelentkezhet minden 12 évnél idősebb személy. A sepsiszentgyörgyi oltási maratonra a Sepsi Value Centerben kerül sor, ahol a Pfizer-BioNTech által kifejlesztett vakcinát (12 év felett) és a Johnson&Johnson-féle egydózisú védőoltást (18 év felett) adják.

Kovászna Megyei Közegészségügyi Igazgatóság

Oldalak