Üdvözöljük a Kovászna Megyei Közegészségügyi Igazgatóság honlapján!

 

Események, újdonságok

A koronavírussal kacsolatos információk

  • Ha légzőszervi betegség vagy a COVID-19 betegségre jellemző tüneteket  észlel, maradjon otthon és vegye fel a kapcsolatot a családorvossal.
  • Ha rosszabbodik az állapota hívja az 112.
  • Ha további információkat szeretne az otthoni karanténról vagy külföldről érkezett haza, akkor hívja a:

Telefonos ügyfélszolgálat: 021 414 44 67

Program: 8:00-22:00 óra között

2020.10.01-től kezdődően a Kovásznai Közegészségügyi Igazgatóság elérhetővé teszi a lakosság számára a 021 414 44 67 telefonos ügyfélszolgálati számot, amelyet az állampolgárok a SARS-CoV-2 vírussal kapcsolatos információkkal kapcsolatosan hívhatnak.

Kovászna megyei ellenállóképességi terv - koronavírus-járvány terjedése ellen

A Kovászna Megyei Közigazgatóság az alkohol- és a kábítószerfogyasztás, valamint a dohányzás elleni kampányban vett részt a Sepsi Value Center szervezésében

A Kovászna Megyei Közigazgatóság Egészségnevelési Osztálya az alkohol- és a kábítószerfogyasztás, valamint a dohányzás elleni kampányban vett részt a Sepsi Value Center szervezésében 2022. június 24-én: "A helyes döntésekkel és a megfelelő életmóddal hosszú és egészséges életet élhetünk."

Az alkoholfogyasztás hatásairól való tájékoztatás országos hónapja - 2022. június

A Kovászna Megyei Közegészségügyi Igazgatóság 2022. június hónapjának teljes időtartama alatt kivitelezi "Az alkoholos italok fogyasztása károssal hatással van az egészségére! Nem éri meg kockáztatni! Tájékozódjon!"– Az alkoholfogyasztás hatásairól való tájékoztatás országos hónapja tájékoztatási-nevelési-tudatosítási kampányt, a veszélyes, káros és rendkívül káros alkoholfogyasztás megelőzése és az alkoholfogyasztás hatásai témával.

Hasznos tanácsok kánikula idejére

Az Egészségügyi Minisztérium felhívja mindenki figyelmét, hogy a következő ajánlások betartása sokat segít a kánikula által okozott orvosi problémák elkerülésében:

Felvételi felhívás szakemberek részére (közösségi egészségügyi ápoló/egészségügyi mediátor) - XI. forduló

Felvételi felhívás szakemberek részére (közösségi egészségügyi ápoló/egészségügyi mediátor) a POCU/375/4/22/122607 - Integrált közösségi szolgáltatások létrehozása a szegénység és a társadalmi kirekesztés ellen projekt keretén belül – XI. forduló.

Oldalak