Üdvözöljük a Kovászna Megyei Közegészségügyi Igazgatóság honlapján!

 

Események, újdonságok

Közlemény a Kovászna megyei Covid-19 elleni oltóközpontok működéséről - 2022. december 16.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a jövő héttől lehetőség lesz a Covid-19 elleni oltásra (előzetes bejelentkezés alapján) az új Comirnaty Original/Omicron BA.4-5 oltóanyaggal. Bővebb információk:itt

Alapvető információk az új Covid-19 elleni oltásról: Infografika

A koronavírussal kacsolatos információk

  • Ha légzőszervi betegség vagy a COVID-19 betegségre jellemző tüneteket  észlel, maradjon otthon és vegye fel a kapcsolatot a családorvossal.
  • Ha rosszabbodik az állapota hívja az 112.
  • Ha további információkat szeretne az otthoni karanténról vagy külföldről érkezett haza, akkor hívja a:

Telefonos ügyfélszolgálat: 021 414 44 67

Program: 8:00-22:00 óra között

2020.10.01-től kezdődően a Kovásznai Közegészségügyi Igazgatóság elérhetővé teszi a lakosság számára a 021 414 44 67 telefonos ügyfélszolgálati számot, amelyet az állampolgárok a SARS-CoV-2 vírussal kapcsolatos információkkal kapcsolatosan hívhatnak.

Kovászna megyei ellenállóképességi terv - koronavírus-járvány terjedése ellen

A Down-szindróma világnapja - 2023. március 21.

Március 21-én rendhagyó művészeti programmal ünnepeljük a Down-szindróma világnapját. Várunk tehát benneteket 10:00 órai kezdettel a Kovászna Megyei Közegészségügyi Igazgatóság és a Philadelphia Pro Familia Support Egyesület szervezésében sorra kerülő zenés produkcióra a sajátos nevelési igényű gyermekek előadásában! Az eseményre bent, a Food Court területén kerül sor.

„Egy mosollyal közelebb az egészséghez!” kampány - 2023. március

A márciusi hónapban az Egészségügyi Minisztérium Országos Egészségfelmérési és -fejlesztési és Egészségnevelési Programja keretében zajlik az „Egy mosollyal közelebb az egészséghez!” kampány. A kampány révén az egészségügyi szakemberek célja, hogy felhívják a lakosság figyelmét a szájhigiénia problémáira, megvitassák az óvodáskorú gyermekek megelőző beavatkozásainak szükségességét és időszerűségét, valamint ösztönözzék az egészséges foghigiéniás készségek kialakítását és az esetleges fogászati problémák korai kezelését.

Oldalak