Üdvözöljük a Kovászna Megyei Közegészségügyi Igazgatóság honlapján!

 

Események, újdonságok

A koronavírussal kacsolatos információk

A koronavírusos megbetegedések aránya Kovászna megye településein az utóbbi két héten - 2021.05.07.

  • Ha légzőszervi betegség vagy a COVID-19 betegségre jellemző tüneteket  észlel, maradjon otthon és vegye fel a kapcsolatot a családorvossal.
  • Ha rosszabbodik az állapota hívja az 112.
  • Ha további információkat szeretne az otthoni karanténról vagy külföldről érkezett haza, akkor hívja a:

Telefonos ügyfélszolgálat: 021 414 44 67

Program: 8:00-22:00 óra között

2020.10.01-től kezdődően a Kovásznai Közegészségügyi Igazgatóság elérhetővé teszi a lakosság számára a 021 414 44 67 telefonos ügyfélszolgálati számot, amelyet az állampolgárok a SARS-CoV-2 vírussal kapcsolatos információkkal kapcsolatosan hívhatnak.

 

„Védőoltások - védelem mindenkinek!” - Védőoltások Európai Hete - 2021. április

A Kovászna Megyei Közegészségügyi Igazgatóság 2021. áprilisában az OLTÁSOKRÓL szóló Országos Tájékoztatási Kampány alkalmazási tevékenységeit bonyolítja le és ünnepli az Védőoltások Európai Hetét, 2021.04.26 – 05.02 között.

"Együtt egy tisztességesebb és egészségesebb világért" Kampány 2021. április 7. – december 12.

Az Egészségügyi Minisztérium az Egészségügyi Világnap alkalmából 2021. április 7-én tájékoztató, oktatási, kommunikációs kampányt indít Együtt egy tisztességesebb és egészségesebb világért! jelmondat alatt, kampány amely felhívja a döntéshozók és a lakosság figyelmét a beavatkozások szükségességére az egészségügyi egyenlőtlenségek csökkentését célzó összes politikában.

Felvételi felhívás szakemberek részére (közösségi egészségügyi ápoló/egészségügyi mediátor) - VI. forduló

Felvételi felhívás szakemberek részére (közösségi egészségügyi ápoló/egészségügyi mediátor) a POCU/375/4/22/122607 - Integrált közösségi szolgáltatások létrehozása a szegénység és a társadalmi kirekesztés ellen projekt keretén belül – VI. forduló.

„Légy büszke a mosolyodra! Vigyázz szájad egészségére!” kampány - 2021 március

A márciusi hónapban, az Egészségügyi Minisztérium támogatja és megszervezi a „Légy büszke mosolyodra! Vigyázz szájad egészségére!” kampányt, amely felhívja a közvélemény figyelmét a száj egészségére az általános lakosság körében (beleértve a gyermekeket és kamaszokat). A COVID-19 járvány idején, a szájhigiénia problémáinak hatékony megelőzése és a személyes gondozás fontos prioritás marad.

Oldalak