Egészségvédelem

A méhnyakrák elleni küzdelem Európai hete 2018. január 28.- 2018. február 3.

hpv_test2018. január 28. és 2018. február 3. között az Európai Unió országaiban ünneplik a Méhnyakrák elleni küzdelem Európai hetét. Az Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét egy nemzetközi kezdeményezés, amely immár jó pár éve kerül megrendezésre azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet a méhnyakrákra és annak megelőzési lehetőségeire.

A Cukorbetegség Világnapja - 2015. november 14.

A Cukorbetegek Világnapja alkalmából közzétett jelentésében az Egészségügyi Világszervezet azt állította, hogy járványos méreteket öltött cukorbetegség, amelytől jelenleg mintegy 250 millió ember szenved világszerte, nem kíméli a legfiatalabbakat sem. Az 1-es típusú cukorbetegségben szenvedők száma az elmúlt húsz év alatt szinte valamennyi európai országban megduplázódott - mutatott rá Claire Lévy-Marchal, a franciaországi INSERM egészségügyi és orvostudományi kutatóintézet gyermekgyógyász szakorvosa.

Ajánlások az egészséges táplálkozáshoz

Az egészség minden embernél a fizikai, szellemi és szociális jólétet jelenti. Az egészség nem csak azt jelenti hogy nem vagyunk betegek. Az egészség nem csak kémiai,biológiai vagy genetikai tényezőktől függ hanem a pszihológiai és szociális tényezőktől is. Hogyan fejlesztjük az egészséges életmód stílust az óvodások, kisiskolások és a tinik körében?

A kullancs csípés ellen védekezni kell!

kullancs

 

Kullancs csípés tünetei lehetnek általánosak vagy a kullancs csípés során átadott betegségre jellemzőek. A kullancs csípés statisztikák szerint, ha a fertőzött kullancs 24 óráig van a bőrben, akkor már biztos, hogy át is adja a kórokozót! Rendkívül fontos, hogy a bőrbe fúródott, táplálkozását megkezdő kullancsot mihamarabb eltávolítsuk.

Óvintézkedések hideg időre

temperatura

A hideg ellen a szervezet sokféleképpen képes védekezni, de nekünk is fontos betartanunk néhány szabályt. Míg az egészséges emberek viszonylag gond nélkül alkalmazkodnak az alacsony hőmérsékletekhez, az idősek, betegek szervezetét megviseli a hideg

Oldalak