Üdvözöljük a Kovászna Megyei Közegészségügyi Igazgatóság honlapján!

 

Események, újdonságok

A koronavírussal kacsolatos információk

  • Ha légzőszervi betegség vagy a COVID-19 betegségre jellemző tüneteket  észlel, maradjon otthon és vegye fel a kapcsolatot a családorvossal.
  • Ha rosszabbodik az állapota hívja az 112.
  • Ha további információkat szeretne az otthoni karanténról vagy külföldről érkezett haza, akkor hívja a:

Telefonos ügyfélszolgálat: 021 414 44 67

Program: 8:00-22:00 óra között

2020.10.01-től kezdődően a Kovásznai Közegészségügyi Igazgatóság elérhetővé teszi a lakosság számára a 021 414 44 67 telefonos ügyfélszolgálati számot, amelyet az állampolgárok a SARS-CoV-2 vírussal kapcsolatos információkkal kapcsolatosan hívhatnak.

 

„COVID-19 – Egy okkal több, hogy leszokjon a dohányzásról!” kampány - 2020. november

A Kovászna Megyei Közegészségügyi Igazgatóság, megszervezi a „COVID-19 – EGY OKKAL TÖBB, HOGY LESZOKJON A DOHÁNYZÁSRÓL!” kampányt 2020. november hónapjában „Országos dohánymentes nap” Esemény, 2020. november 19. Ebben az évben a kampány a teljes novemberi hónapban, egy új keretben zajlik, amit a COVID-19 járvány okozott. A jelen pillanatig összegyűjtött adatok azt sugallják, hogy a dohányzás/vaping a betegség megnövekedett súlyosságával társul.

Felvételi felhívás szakemberek részére (közösségi egészségügyi ápoló/egészségügyi mediátor) - IV. forduló

Felvételi felhívás szakemberek részére (közösségi egészségügyi ápoló/egészségügyi mediátor) a POCU/375/4/22/122607 - Integrált közösségi szolgáltatások létrehozása a szegénység és a társadalmi kirekesztés ellen projekt keretén belül – IV. forduló.

Tennivalók légúti megbetegedés esetén - A Családorvosok Országos Szövetségének tájékoztatója

Családorvosok Országos Szövetsége szórólapok segítségével tájékoztatja a lakosságot, melyek a teendők, ha légúti megbetegedés tüneteit, illetve az új típusú koronavírus-fertőzésre jellemző tüneteket észlelnek magukon. Lépésről lépésre ismertetik az érintettekre és a velük kapcsolatban álló személyekre vonatkozó szabályokat és mindazt, amit a családorvossal közösen kell követniük.

 

"Tartson fenn egy kiegyensúlyozott táplálkozást egy egészséges életért!" - Táplálkozás/étkezés hatásairól szóló tájékoztatás országos hónapja - 2020. október

A COVID-19 járvány jelenlegi körülményei között a krónikus betegek és az idős személyek a legkiszolgáltatottabbak. Közülük, a cukorbetegségben szenvedők, különösen azok, akiknél a glikémiás profilja rosszul felügyelhető, és akiknél a cukorbetegségnek egyéb szövődményei vannak, a súlyos tünetek kialakulásának kockázata magas. Az anyagcsere szindrómában, elhízásban és szív- és érrendszeri betegségekben szenvedők mellett, megtalálhatóak a cukorbetegek is, azon betegkategóriák között, akik a COVID 19 betegség súlyos formáival szemben leginkább ki vannak téve és legérzékenyebbek.

Oldalak