Üdvözöljük a Kovászna Megyei Közegészségügyi Igazgatóság honlapján!

 

Események, újdonságok

A koronavírussal kacsolatos információk

  • Ha légzőszervi betegség vagy a COVID-19 betegségre jellemző tüneteket  észlel, maradjon otthon és vegye fel a kapcsolatot a családorvossal.
  • Ha rosszabbodik az állapota hívja az 112.
  • Ha további információkat szeretne az otthoni karanténról vagy külföldről érkezett haza, akkor hívja a:

Telefonos ügyfélszolgálat: 021 414 44 67

Program: 8:00-22:00 óra között

2020.10.01-től kezdődően a Kovásznai Közegészségügyi Igazgatóság elérhetővé teszi a lakosság számára a 021 414 44 67 telefonos ügyfélszolgálati számot, amelyet az állampolgárok a SARS-CoV-2 vírussal kapcsolatos információkkal kapcsolatosan hívhatnak.

Kovászna megyei ellenállóképességi terv - koronavírus-járvány terjedése ellen

Dohányzás elleni kampány - egészségügyi nevelés a Sepsiszentgyörgyi Egészségügyi Technikumban

A Kovászna Megyei Közegészségügyi Igazgatóság, Egészségnevelő Osztálya 2022. szeptember 20-án a Sepsiszentgyörgyi Egészségügyi Technikumban járt, ahol a Dohányzás elleni kampány keretén belül egészség nevelést és fejlesztést tartott.

„Vigyázzon a szemeire! Ne hanyagolja el látása egészségét!" jelmondat alatt zajló betegbiztonsági kampány - 2022. szeptember

A „Vigyázzon a szemeire! Ne hanyagolja el látása egészségét!" jelmondat alatt zajló betegbiztonsági kampány témája 2022-ben. A kampány célja: A lakosság tájékoztatása és tudatosítása a szem egészségügyi problémáiról és azok megelőzésének módjairól!

“Napvédelem – egy fontos lépés az egészség felé!” kampány - 2022. augusztus

A Kovászna Megyei Közegészségügyi Igazgatóság 2022 augusztusában a napvédelem bőrrákok megelőzésében való fontosságáról szóló lakosságtájékoztatási és -tudatosítási tevékenységeket szervez.

"Jobb egészség, mozgás által!" - A fizikai tevékenység hatásairól szóló tájékoztatás országos kampány - 2022. július

A Kovászna Megyei Közegészségügyi Igazgatóság 2022. július hónapjában megszervezi a fizikai tevékenység hatásairól szóló országos tájékoztató kampányt, amelynek szlogenje: „Jobb egészség, mozgás által!”. A kampány a krónikus betegségekben és fogyatékosságban szenvedő felnőtteknek és időseknek szól azzal a céllal, hogy tájékoztassa őket egészségük javításáról, az egészségi állapotuknak megfelelő rendszeres fizikai tevékenység végzése által, aktív életmódot folytatása érdekében, amelynek tudományosan bizonyított jótékony hatásai vannak az egészségre és a jólétre nézve.

Oldalak