Üdvözöljük a Kovászna Megyei Közegészségügyi Igazgatóság honlapján!

 

Események, újdonságok

COVID-19 koronavírussal kacsolatos információk

 
Tekintettel a nagyszámú hívásra, amelyeket mind a 6 telefonszámra fogadunk, akik a Kovászna Megyei Közegészségügyi Igazgatóságon regisztrálni kötelesek, javasoljuk a mellékelt űrlap használatát, amelyet a kitöltés után elküldhetnek a covid19@dspcovasna.ro e-mail címre.
 
Közlemény
 

A házi elkülönítésben lévő személyek, a házi elszigeteltség letelte után, betegszabadságot igazoló papírt igényelhetnek a háziorvostól a saját felelősségre kitöltött nyilatkozat alapján. A nyilatkozatot innen tölthetik le, a kitöltött nyilatkozatot a háziorvoshoz kell eljuttatni.

A Közegészségügyi Igazgatóság csak a hatósági karanténban lévő személyeknek, a karantén elhagyásakor ad ki igazolást (aviz epidemiologic).

Az onkológiai betegek egészségének védelme a COVID-19 járvány időszakában

A rák messze az egyik legfőbb elhalálozási ok Romániában. Leggyakrabban a középkorú és időskorú személyeknél kerülve diagnosztizálásra, az ezen betegségben szenvedő személyek száma egyre magasabb.  «„A rák okozta egy elhalálozás is túl sok! Védje saját és környezete egészségét!"» jelszóval kerülve lebonyolításra, a rákra vonatkozó kampány témája 2020. évben Az onkológiai betegek egészségének védelme a COVID-19 járvány időszakában. A kampány célja az Onkológiai betegségekben szenvedő személyek figyelmének felhívása a COVID-19 járvány során őket érintő kockázatokra.

A személyek közlekedése a COVID-19 járvány idején

Minden városban különböző intézkedéseket vezettek be az emberek közötti közeledés és fizikai kapcsolat korlátozására a COVID-19 járvány megelőzése és lassítása értekében.

Az Egészségügyi Világszervezet ajánlásai COVID-19 járvány megelőzése és lassítása értekében

Antimikrobiális rezisztencia és Covid-19

Az antimikrobás szerekkel szembeni ellenállás (AMR) akkor jelenik meg, amikor a mikroorganizmusok (például baktériumok és vírusok) megváltoznak az antimikrobás gyógyszereknek való kitétel után. Ezek az változások azt jelentik, hogy ellenállóvá válhatnak a kezelésükre használt gyógyszerekkel szemben. Az antibiotikumok nem kezelik és nem előzik meg a vírusokat, beleértve a COVID-19 okozó vírust is!

Az Egészségügyi Világszervezet ajánlásai

Oldalak