Bun venit pe site-ul Direcției de Sănătate Publică Covasna!

 

Evenimente, noutăți

Recomandări pentru prevenirea impactului negativ al temperaturilor crescute asupra stării de sănătate a populației

Pentru prevenirea incidentelor în această perioadă cu temperaturi extreme, Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei să asculte sfaturile medicilor şi să evite, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare între orele 11:00 şi 18:00. Recomandări:

Campania de prevenire a consumului de tutun - Mai 2024

Consumul de tutun este principala cauză prevenibilă de deces în lume. Fumul de tutun conține peste 7.000 de substanțe chimice toxice, iar fumatul pe parcursul unei vieți poate să ducă în medie la scurtarea vieții unei persoane cu cel puțin 10 ani. Aproximativ un sfert din anii productivi din viață pierduți prin dizabilitate au drept cauză bolile atribuibile consumului de tutun. Campania derulată la nivel național în luna mai are ca scop informarea adolescenților și părinților acestora despre impactul nociv pe care consumul de țigări și utilizarea dispozitivelor electronice (HTP) îl pot avea asupra sănătății.

Anunț organizare concurs - data publicare 12 aprilie 2024

Direcția de Sănătate Publică Covasna, publică anunțul privind organizarea concursului de recrutare pentru ocuparea unor funcții publice de execuție vacante:

Anunț concurs

ANUNT IMPORTANT - data: 16.04.2024

Ziua Mondială a Sănătății - 7 Aprilie 2024

Direcţia De Sănătate Publică Covasna, Compartimentul Promovarea Sănătăţii și Liceul Tehnologic “Puskás Tivadar” - Școala Postliceală Sanitară a desfăşurat o campanie de informare – educare – comunicare, programe de educaţie sanitară în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Covasna, campanie care a adus în atenția publică Ziua Mondială a Sănătății - 7 Aprilie 2024.

Ghidul de lucru privind managementul șocului anafilactic în cabinetul de medicină școlară

Ghidul de lucru privind managementul șocului anafilactic în cabinetul de medicină școlară: Mai multe informații: GHID DE LUCRU ȘOC ANAFILACTIC

Pagini