Informații Coronavirus

Arhiva

  • Dacă aveți semnele unei boli respiratorii sau alte semne care pot fi caracteristice pentru COVID-19, rămâneți acasă și sunați la medicul de familie.
  • Dacă starea Dumneavosatră se agravează  sunați la 112.
  • Dacă doriți informații despre carantină sau  izolare la domiciliu,sau ați venit acasă din străinătate, atunci sunați la numărul de:

CALL CENTER: 021 414 44 67

(în intervalul orar 8:00-22:00 în fiecare zi)

Începând din data de 01.10.2020,  Direcţia de Sănătate Publică Covasna pune la dispoziţia populaţiei un număr de CALL CENTER la care cetăţenii, pentru a putea primi informaţii cu privire la virusul SARS-CoV-2, pot accesa una din următoarele trei opţiuni:

  1. Informaţii Simptome
  2. Informaţii Contact Direct
  3. Informaţii Izolare

Numărul 021 414 44 67 poate fi apelat din toate reţelele de telefonie fixă sau mobilă, în intervalul orar 8:00-22:00 în fiecare zi.

Vă rugăm sprijiniți eforturile noastre de a preveni răspândirea virusului Sars-Cov-2 prin răspunsurile Dvs la intrebările chestionarului: Chestionar de evaluare medii de risc

 

Planul de reziliență județean față de recrudescența Covid - județul Covasna

Anunț - martie 2020

Persoanele aflate în izolare la domiciliu, la terminarea perioadei de izolare vor obține certificat de concediu medical de la medicul de familie, pe baza declarației pe propria răspundere conform alin. (1) din Ordinul nr. 497/2020 pentru modificarea şi completarea Ordinului ministrului sănătăţii nr. 414/2020. Alăturat găsiți Declarația pe propria răspundere,  care după completare trebuie să ajungă la medicul de familie.

Direcţiile de sănătate publică judeţene au obligaţia ca, la ieşirea din carantina instituţionalizată, să elibereze persoanelor ce s-au aflat în această situaţie un aviz epidemiologic de ieşire din carantină.

Având în vedere numărul mare de apelări pe care le primim pe toate cele 2 numere de telefon puse la dispoziția celor care au obligația de a se înregistra la Direcția de Sănătate Publică Covasna, vă recomandăm utilizarea formularului atașat pe care după completare să-l trimiteți pe adresa de e-mail: covid19@dspcovasna.ro

Cetățenii români aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.