În perioada februarie-martie 2020 se desfăşoară Programul de integrare a persoanelor cu dizabilități - "Acceptă mă"

Direcția de Sănătate Publică din Județul Covasna împreună cu Asociația Philadelphia Pro Familia Support din Sf. Gheorghe, în parteneriat cu Fundația Creștină Diakónia, Casa Irisz din Sf. Gheorghe  în perioada februarie – martie 2020 desfăşoară, prin Serviciul Programe de Promovare a Sănătăţii, programul de informare-educare-comunicare (IEC) a adolescenţilor cu Programul de Integrare a persoanelor cu dizabilități  - “Acceptă mă!” pentru clasa I. B. din Liceul Teoretic Mikes Kelemen din Sf. Gheorghe.

Scopul programului: să motiveze elevii în ceea ce priveşte acceptarea persoanelor cu diferite dizabilităţi şi încurajarea de a trăi alături de ei, să educe adolescenţii, precum şi mediul lor familial şi şcolar în privinţa persoanelor cu dizabilităţi.

Specialiştii implicaţi în program vor transmite informaţii despre persoanele cu dizabilităţi, despre diferite boli şi tratarea lor, reabilitarea acestora şi în general despre viaţa persoanelor cu dizabilităţi, preocupările lor, care de fapt nu se deosebesc deloc faţă de cele ale persoanelor fără dizabilităţi.

Specialiștii invitați sunt: Kurta Ibolya – psihopedagog, Páll Réka pedagog, Kovács Izabella – asistent social, Lazăr Klaudia – asistent medical, precum Csíki Sándor – kinetoterapeut și Csíki Sándor Jenő – kinetoterapeut, instructor de înnot, Gáspár Melinda și Préda Hermina specialiști de terapie muzicală.

Acest program  pe lângă extinderea cunoștințelor teoretice dă o ocazie unică pentru elevi ca să le cunoască colegii lor cu dizabilităţi şi să-şi dea seama că nu se deosebesc deloc de ei. O să facă cunoștință cu grupa Manócska alcătuită din copii cu diferite dizabilități din cadrul Asociației Philadelphia Pro Familia Support din Sf. Gheorghe și cu Tinerii cu Dizabilități din Casa Irisz din cadrul Fundației Creștine Diakónia Sf. Gheorghe.

Toți cei interesați din cadrul școlii sunt bineveniți!

Vă așteptăm cu drag!

Contact
Direcția de Sănătate Publică Covasna
520023 Sf. Gheorghe
Str. Gödri Ferenc nr.12
Compartimentul Promovarea Sănătăţii
Tel . 0267 351398