Folytatódik a „Fogadd el, fogadj el” integrációs, ismeretbővítő projekt 2020. február-március között

A Kovászna Megyei Közegészségügyi Igazgatóság, a sepsiszentgyörgyi Philadelphia Pro Familia Support Egyesülettel együttműködve, és az Írisz Házzal partnerségben ismételten megszervezi a „Fogadd el, fogadj el” projektet. A Közegészségügyi Igazgatóság szakemberei a helyi civil szervezetekkel együttműködve 2020. február-március között – szervezik meg az integrációs, ismeretbővítő projektet, amelynek idén a sepsiszentgyörgyi Mikes Kelemen líceum  I. B. osztálya ad otthont.

A projekt elsődleges céljai: az egészséges gyerekeknek lehetőséget adni a fogyatékosság fogalmának megismerésére, valamint a fogyatékossággal szembeni attitűdjük pozitív irányban történő változtatására, ez által is elősegítve a fogyatékkal élők társadalmi integrációját.

A projektben részt vevő diákoknak hét héten keresztül egy - egy alkalommal lehetőségük lesz elméleti tudásukat bővíteni a fogyatékosság témakörben.

A meghívott előadók: Kurta Ibolya – pszichológus, fejlesztő pedagógus, Páll Réka – pedagógus, Kovács Izabella – szociális munkás, Lazăr Klaudia – egészségügyi asszisztens, valamint Csíki Sándor – mozgásterapeuta és Csíki Sándor Jenő – gyógytornász, úszómester, Gáspár Melinda és Préda Hermina- zeneterapeuták a fogyatékkal élők integrációjának nehézségeiről, az oktatási és fejlesztési lehetőségeikről tartanak szakmai ismertetőket.

A szervezők nemcsak az elméleti tudás bővítésére helyezték a hangsúlyt, ugyanis a diákoknak lehetőségük lesz megismerkedni a Manócska zenekar sérült tagjaival és az Írisz Ház felnőtt fogyatékkal élő gondozottjaival is, akikkel több közös programon, tevékenységben vehetnek részt.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt az iskolából!

Kapcsolat
Kovászna Megyei Közegészségügyi Igazgatóság
520023 Sepsiszentgyörgy
Str. Gödri Ferenc nr.12
Egészségnevelési Iroda
Tel . 0267 351398