"Az alkoholfogyasztás befolyásolja az egészségét! Nem éri meg kockáztatni! Tájékozódjon!" - Az alkoholfogyasztás hatásairól való tájékoztatás országos hónapja - 2021. június

Az alkoholfogyasztás tekintetében nincs "biztonsági határ"! Az egészség romlásának kockázata minden egyes elfogyasztott alkoholtartalmú itallal nő!

Az Egészségügyi Világszervezet szerint az alkoholfogyasztás a harmadik fő oka a betegségeknek és az idő előtti halálozásnak a lakosság körében, világszerte több mint 200 betegségért felelős.

Romániában a férfiak 80% -a és a nők 55% -a alkoholfogyasztó, a férfiak 67% -a és a nők 31% -a pedig túlzott mértékben fogyaszt alkoholt. A 2017. évben az alkohol okozta elhalálozás mértéke 100 000 lakosra számítva 44,33 haláleset volt a 15-49 éves lakosság körében, 308 haláleset 100 000 lakosra az 50-59 éves korosztályban és 793 haláleset 100 000 lakosra 70 év felett.

A Kovászna megyei Közegészségügyi Igazgatóság 2021. június hónapja során Az alkoholfogyasztás befolyásolja az egészségét! Nem éri meg kockáztatni! Tájékozódjon! - Az alkoholfogyasztás hatásairól való tájékoztatás országos hónapja tájékoztatási-oktatási – tudatosítási kampányt folytat azzal a céllal, hogy tájékoztassa az általános lakosságot az alkoholfogyasztás hatásairól, hogy hozzájáruljon bizonyos értékek és az egészséges életmóddal szembeni pozitív hozzáállás kialakulásához és az alkohollal kapcsolatos viselkedésben való pozitív változások ösztönzéséhez.

A kampány pénzügyi támogatását az Egészségügyi Minisztérium biztosítja az Országos Egészségértékelési és -népszerűsítési Program által. A kampány módszertani támogatását az Országos Közegészségügyi Intézet biztosítja.

A COVID-19 járvány kapcsán a világ országainak határozott intézkedéseket kell hozniuk a SARS-CoV-2 vírus terjedésének megállítására. E kritikus körülmények között elengedhetetlen, hogy minden embert tájékoztassanak más egészségügyi kockázatokról és veszélyekről, hogy biztonságban és egészségesek maradhassanak.

Az alkoholfogyasztás semmilyen módon nem véd a COVID-19 vagy a SARS-CoV-2 vírusfertőzés ellen.

Az alkoholfogyasztás hatásairól való tájékoztatás országos hónapja - 2021. Június - infografika (fordítás)