„Ne felejtsük el azokat, akik felejtenek” - Az Alzheimer kór elleni Világnap - 2019. szeptember 21.

A Kovászna Megyei Közegészségügyi Igazgatóság 2019. szeptember 21. napján az Alzheimer kór elleni Világnapot ünnepli és megszervezi a Kampányt a következő jelmondattal: „Ne felejtsük el azokat, akik felejtenek”. Az idei év kampányának témája „Az Alzhaimer kór megértése és tudatosítása”.

Az Alzheimer kór elleni Világnap idei évi kampányának célja a

  • az egészségügyi szakemberek  tájékoztatása és tudatosítása a demencia és Alzheimer kór kérdéscsoportja és a betegek kezelési módszereinek tekintetében
  • az Alheizmer betegek hozzátartozóinak és gondozóinak tájékoztatása és tudatosítása a diagnosztikai, kezelési lehetőségekről és az ezen betegséggel diagnosztizált betegek jogainak teljes gyakorlására vonatkozóan.

Minden év szeptember 21. napján, az Alzheimer kór elleni támogató szervezetek az egész világon az általános lakosság figyelmének felhívására összpontosítanak az Alzheimer típusú demencia kérdéscsoportra vonatkozóan. Az Alzheimer kór a demencia leggyakrabban előforduló formája, amely az agy működését érinti. Ebben az évben, 2019. szeptember 21. napján, az Alzheimer betegségben szenvedő személye, ezek családjai, a bevont szervezetek, politikusok, az egészségügyi rendszer szakemberei, kutatók az összefogás szellemében gyűlnek össze a közvélemény Alzheimer kórral kapcsolatos tudatosítása érdekében.

Megyei szinten az Alzheimer kórral vonatkozó tájékoztatási és tudatosítási események kerülnek megszervezésre. Az Egészségügyi Minisztérium és az Országos Közegészségügyi Intézet biztosítja a Kampány pénzügyi támogatását, irányítását, eredményeinek elemzését és értékelését.

Ezen kampány sikere érdekében számítunk aktív támogatására!

Infografika - Az Alzheimer kór elleni Világnap - 2019. szeptember 21.

További információk:
 
Kovászna Megyei Közegészségügyi Igazgatóság
520023 Sepsiszentgyörgy, Gödri Ferenc utca 12. szám
Egészségügyi Nevelés Iroda
Tel. 0267 351398