„Az én drogellenes üzenetem” verseny XVI. kiadása

Az Országos Drogellenes Ügynökség (ODÜ) a 47 területi megelőzési, felmérési és drogellenes tanácsadási központ által, országos szinten megszervezte, a 2018.-2019. iskolai évben, „Az én drogellenes üzenetem” verseny XVI. kiadását.

„Az én drogellenes üzenetem” az általános és gimnáziumi iskolai népesség körében való kábítószer-fogyasztást megelőző sikeres projektek egyike és évente kerül megszervezésre, még az ODÜ létrehozásától kezdődően.  A XVI. alkalommal megszervezett verseny a 2018-2019 iskolai év ideje alatt zajlik Bukarestben és az ország összes megyéjében található közoktatási (általános és gimnáziumi) intézmények keretében.

Mivel sajátos célja készségek és gyakorlatok fejlesztése a teljes, egy oktatási formához tartozó népesség szintjén, iskolai és szabadidős programok által, egy egészséges, dohány-, alkohol- és kábítószer-mentes életstílus alkalmazása céljából, a projekt egy országos versenyt jelent, melynek keretében a tanulók, egy művészeti kommunikációs formában vagy sport által, kifejthetik véleményeiket és megmutathatják készségeiket a kábítószer-fogyasztással kapcsolatban.

Megyei szinten, a projekt partnerei, az ODÜ mellett, a Kovászna Megyei Tanfelügyelőség és a Kovászna Megyei Közegészségügyi Igazgatóság, amely a megyei szintű nyertesek díjait is biztosítja.

A XVI. kiadás szakaszai: irodalmi esszé, vizuális művészetek (grafika, rajz és fényképezés), rövidfilm, reklám, a munkák kiértékelésének kritériumai pedig a követelményeknek való megfelelést (tematika és méretek), a pozitív üzenetek népszerűsítését, az üzenet és a választott tárgy eredetiségét, a stílus pontosságát, a nyelvezet tisztaságát követik.

A Közegészségügyi Igazgatóság székhelyén XVI. alkalommal megszervezett „Az én drogellenes üzenetem” országos verseny zsűrizési tevékenységének keretében, a verseny megyei szakaszára bejegyzett munkák értékelése következtében, a következő eredmények kerültek összesítésre:

  • VIZUÁLIS MŰVÉSZETEK szakasz

I. Hely – CSUTKA ZSANNA, VII.E osztály – Váradi József Általános Iskola, Sepsiszentgyörgy, Kovászna megye

II. Hely – INCZE KRISZTA KATALIN, IX.A osztály – Mikes Kelemen Elméleti Gimnázium, Sepsiszentgyörgy, Kovászna megye

III. Hely – ASZTALOS SZABRINA, X.C osztály - Mikes Kelemen Elméleti Gimnázium, Sepsiszentgyörgy, Kovászna megye

Díjazott munkák:

              

 

  • IRODALMI ESSZÉ szakasz

I. Hely – STOICA MARIA, VII. osztály, „Mihail Sadoveanu” Általános Iskola, Bodzaforduló, Kovászna megye

Díjazott munkák:

Irodalmi esszé

 

  • REKLÁM/FILM szakasz

I. Hely – CSENTERI ANNA, BLÁGA GYOPÁR, KANYO BERNADETTE, X.C osztály, Székely Mikó Középiskolai Kollégium, Sepsiszentgyörgy, Kovászna megye

II. Hely – SALAMON ESZTER, KOSZTA ANDREA, X.A osztály, Székely Mikó Középiskolai Kollégium, Sepsiszentgyörgy, Kovászna megye

III. Hely – KÁDÁR ZAKARIÁS, OTVŐS MÓZES, FINNA ÁRPÁD, X.C osztály, Székely Mikó Középiskolai Kollégium, Sepsiszentgyörgy, Kovászna megye

Díjazott munkák:

     

Összesen 184 munka került bejegyzésre, 203 általános iskolai és gimnáziumi tanuló, 29 tanügyi alkalmazott vett részt.

„Az én drogellenes üzenetem” XVI. kiadása nyerteseinek díjazási ünnepsége a Kovászna Megyei Közegészségügyi Igazgatóság székhelyén kerül megszervezésre 2019. április 18-án, a fitnesz karkötőkből, pólókból, rövidnadrágokból és tollaslabda készletekből álló díjakat pedig a Kovászna Megyei Közegészségügyi Igazgatóság biztosítja. Gratulálunk a nyerteseknek és köszönjük partnereinknek a verseny optimális feltételekkel történő lebonyolításához nyújtott támogatást!

Szervező,
Kovászna megyei megelőzési, felmérési és drogellenes tanácsadási központ,
Közigazgatási felügyelő,
Lazea Liliana
 
A díjazási ünnepségről készült videó: