“Napvédelem – egy fontos lépés az egészség felé!” kampány - 2022. augusztus

A Kovászna Megyei Közegészségügyi Igazgatóság 2022 augusztusában a napvédelem bőrrákok megelőzésében való fontosságáról szóló lakosságtájékoztatási és -tudatosítási tevékenységeket szervez.

Az Egészségügyi Világszervezet adatai szerint minden 4. percben meghal egy ember bőrrákban; a napozás és a bőrrák közötti kapcsolat csak az 1956. évben került felfedezésre; Romániában évente több mint 1000 embernél diagnosztizálnak rosszindulatú melanomát, csaknem egyharmaduk pedig meghal ebben a betegségben.

A kampány célja a bőrrákos megbetegedések, különösen a rosszindulatú melanoma, a szembetegségek és az UV-sugárzásoknak való túlzott kitettségből eredő egyéb betegségek előfordulása gyakoriságának csökkentése.

A kampány fő célja a lakosság tájékozottsági szintjének növelése a túlzott napozás okozta rosszindulatú bőrbetegségek és egyéb betegségek kialakulásának kockázatára vonatkozóan.

Az Egészségügyi Minisztérium az Országos Közegészségügyi Intézet által biztosítja ezen kampány országos szintű irányítását.

Infografika - “Napvédelem – egy fontos lépés az egészség felé!” kampány - 2022. augusztus