Festivitatea de premiere a elevilor care au participat la proiectul naţional ”Adolescenţii renunţă la fumat” - în Baraolt

În fiecare an în data de 7 aprilie Organizaţia Mondială a Sănătăţii sărbătoreşte Ziua Mondială a Sănătăţii. Cu această ocazie Direcţia de Sănătate Publică Covasna, Compartimentul Promovarea Sănătăţii a desfăşurat în perioada februarie - martie 2011 o campanie de informare – educare – comunicare pentru elevii din clasa a XII.B. din Grupul Şcolar Baróti Szabó Dávid.

Adolescenţii au participat la 6 sesiuni interactive (în grupuri de lucru mixte: fumători activi, fumători experimentali, foşti fumători şi nefumători). Cursurile cu o durată de 1 oră pe săptămână, s-au desfăşurat în cadrul orelor de dirigenţie, specialiştii împlicaţi în program au transmis informaţii despre conţinutul produselor din tutun, efectele fumatului asupra sănătăţii şi motivaţii/metode comportamentale de renunţare la fumat, beneficiile renunţării la fumat.

Pe data de 06.04.2011 la Baraolt în centrul oraşului va avea loc Festivitatea de Premiere a elevilor care au participat la acest proiect, urmată de acţiuni de informare a publicului larg cu privire la riscurile reprezentate de tutun şi efectele sale asupra sănătăţii şi tot aici vor avea loc măsurături gratuite de monoxid de carbon.