Cu ocazia Zilei Internaţională de Luptă împotriva Abuzului şi Traficului Ilicit de Droguri s-a organizat o masă rotundă

Cu ocazia Zilei Internaţională de Luptă împotriva Abuzului şi Traficului Ilicit de Droguri, Direcţia de Sănătate Publică Covasna, Compartimentul Promovarea Sănătăţii a organizat o masă rotundă pe data de 28 iunie 2010 – Luni, începînd de la ora 11,00 cu Tema: „Sănătatea”.

Scopul acestei zile a fost: a da informaţii populaţiei, mai ales a tinerilor, despre efectele nocive asupra sănătăţii pe care le pot avea drogurile aflate sub control internaţional, precum şi situaţia din Judeţul Covasna în ceea ce priveşte consumul de droguri.

Consumul şi traficul ilicit al drogurilor reprezintă una din problemele majore ale societăţii şi continuă să creeze enorme prejudicii pentru sanătatea şi bunăstarea persoanelor. Astfel, în data de 7 decembrie 1987, Adunarea Generală a ONU a decis ca ziua de 26 iunie să fie celebrată ca Zi Internaţională de Luptă împotriva Abuzului şi Traficului Ilicit de Droguri, ca o expresie a determinarii ONU de a consolida acţiunile şi cooperarea la nivelul statelor membre, pentru a atinge obiectivul de avea o societate fără consum abuziv de droguri.

Campania mondială de luptă antidrog din acest an va fi lansată în data de 26 iunie 2010, iar tema acesteia este „Sănătatea”. Biroul Naţiunilor Unite pentru Droguri şi Crimă (United Nations Office on Drugs and Crime - UNODC) a inițiat Campania globală 2010, „THINK HEALTH not drugs”“GÂNDEȘTE SĂNĂTATEA fără droguri”, în scopul informarii populaţiei, mai ales a tinerilor, despre efectele nocive asupra sănătăţii pe care le pot avea drogurile aflate sub control internaţional.

În România, la nivelul judeţelor şi în municipiul Bucureşti, în perioada 26.06-26.07.2010, în cadrul subprogramului de promovare a unui stil de viaţă sănătos al Ministerului Sănătăţii se va derula o amplă campanie de informare, educare, comunicare privind consumul de droguri. Derularea campaniei naţionale este coordonată de Institutul Naţional de Sănătate Publică; pe plan local, activităţile vor fi implementate de Direcţiile de Sănătate Publică judeţene şi a municipiului Bucureşti. Debutul campaniei naţionale va avea loc în data de 26 iunie 2010, odată cu celebrarea Zilei Internaţionale de Luptă împotriva Abuzului şi Traficului Ilicit de Droguri.

Consumul de droguri poate fi prevenit!

UNODC a dezvoltat activităţi de prevenire, care oferă publicului şi mai ales tinerilor informaţii, abilităţi şi oportunităţi de care au nevoie pentru a lua decizii sănătoase, inclusiv să aleagă evitarea utilizării drogurilor nocive. Campania mondială de luptă împotriva consumului de droguri face un apel către tineri, care sunt expuşi consumului de droguri de două ori mai mult faţă de adulţi, să îşi protejeze sănătatea.

Primul pas este să se informeze în privinţa drogurilor. Sunt disponibile, de asemenea, informaţii referitoare la prevenirea consumului de droguri sau tratamentul dependenţei pentru tineri, populaţia generală şi medici. Fiecare dintre noi poate juca un rol în promovarea sănătăţii şi educaţia pentru sănătate din cadrul comunităţii!