Ziua Mondială a Alimentației și a Risipei Alimentare: campanie de informare – educare – comunicare pentru angajații grădinițelor și școlilor din județul Covasna - 16 octombrie 2022

Direcţia De Sănătate Publică Covasna, Compartimentul Promovarea Sănătăţii în colaborare cu Grădinița cu Program Prelungit „Csipike’’ din Sf.Gheorghe a desfăşurat o campanie de informare – educare – comunicare, programe de educaţie sanitară din cadrul proiectelor educaţionale în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Covasna în anul şcolar 2022 – 2023 cu privire la Ziua Mondială a Alimentației și a Risipei Alimentare pentru angajații Grădinițelor și Școlilor din Județul Covasna.

Obiectivele campaniei:

  • Informarea populației cu privire la o alimentație sănătoasă;
  • Conștientizarea populației în privința riscurile unei alimentații nesănătoase;
  • Îmbunătățirea stării de sănătate a populației prin reducerea îmbolnăvirilor cauzate de regimul alimentar necorespunzător, respectiv a bolilor cardiovasculare, obezității, diabetului zaharat și cancerului.

Invitatul nostru pentru această ocazie, în data de 14.10.2022 a fost Dl. Zsidó Szabolcs, dietetician și nutriționist. Evenimentul a avut loc în Sala Festivă al Liceului Teoretic Mikes Kelemen din Sf.Gheorghe.

Imagini de la eveniment: