DSP Covasna celebrează în data de 28 februarie 2019 Ziua Internațională a Bolilor Rare şi organizează campania cu sloganul: "Bolile rare - arată că îți pasă"

Direcția de Sănătate Publică Covasna celebrează în data de 28 februarie 2019  Ziua Internațională a Bolilor Rare şi organizează campania cu sloganul: "Bolile rare - arată că îți pasă".

Tema campaniei din anul acesta a Zilei Internaționale a Bolilor Rare – " Integrarea și coordonarea serviciilor sociale și de sănătate".

Cea de-a 12-a ediție a Zilei Internaționale a Bolilor Rare se va concentra pe depășirea lacunelor în coordonarea serviciilor medicale, sociale și de sprijin pentru a face față provocărilor cu care se confruntă zilnic oamenii care trăiesc cu o boală rară și familiile lor din întreaga lume. Ziua Internațională a Bolilor Rare 2019 este o oportunitate de a face parte dintr-o mișcare globală adresată factorilor de decizie politică, personalului medical și serviciilor de îngrijire pentru a coordona mai bine toate aspectele legate de îngrijirea persoanelor care suferă de o boală rară.

La 28 februarie 2019, persoanele care suferă de o boală rară, familiile acestora, organizațiile de pacienți, politicienii, profesioniştii din sistemul sanitar, cercetătorii, se reunesc în spirit de solidaritate pentru a sensibiliza opinia publică în legătură cu bolile rare.

Anul 2019 marchează cel de-al 12-lea an în care comunitatea internațională a bolilor rare celebrează Ziua Bolilor Rare.

Scopul campaniei  este informarea  și conștientizarea :

  • profesioniștilor din sănătate despre  problematica bolilor rare și  metodele de management al pacienților cu boli rare
  • pacienților cu boli rare și a familiilor lor asupra posibilităților de diagnosticare, tratament și a altor programe de sănătate  specifice.

La nivel județean se vor organiza evenimente  de informare și  conștientizarea despre bolie rare.

Direcția de Sănătate Publică Covasna cu această ocazie organizează o masă rotundă la sediul Instituției, invitații vor fi: o fetiță diagnostizată cu Sindrom Treacher Collins, o boală rară, și  mama ei. După care începând cu data de 4 martie 2019 va desfășura Proiectul Direcției de Sănătate Publică Covasna, prin Serviciul Programe de Promovare a Sănătăţii, un program de informare-educare-comunicare (IEC) a adolescenţilor cu Programul de Integrare a persoanelor cu dizabilități  - “Acceptă mă!”  în clasa unde învață fetița mai sus menționată.

Contact: Lazăr Klaudia,  telefon: 0741-009824,  website:www. dspcovasna.ro