Campanie anti fumat - campanie de informare-educare-conștientizare la Școala Postliceală Sanitară Sfântu Gheorghe

În cursul zilei de 20 septembrie 2022 Direcția de Sănătate Publică Covasna, Compartimentul Promovarea Sănătății a fost la Școala Postliceală Sanitară Sfântu Gheorghe, unde în cadrul Campaniei anti fumat a ținut o campanie de educație și dezvoltare pentru sănătate.

În cadrul campaniei am vorbit despre efectele negative a fumatului, cu exemple, asupra plămânilor, aparatului respirator, sistemului cardiovascular, sistemului nervos, sistemului immunitar, la apariția diferitelor boli cancerigene. S-a mai prezentat și alte efecte negative a fumatului ca de exemplu: fumatul face ca respirația, pielea și hainele să capete un miros neplăcut; îngălbenește dinții și afectează gustul și mirosul; poate afecta pielea în mod negativ; are efecte negative asupra fătului, copiilor și anturaj; etc.

Am pus foarte mare efect pe combatere și renunțare la fumat. Este foarte important pentru noi ca elevii din școala postliceală sanitară să fie informați, educați și în acest sens, ei însuși aceste informații pot promova mai departe.

Studenții au primit această promovare, campanie cu entuziasm. În opinia noastră, este foarte important să familiarizăm efectele negative a fumatului în rândul studenților astfel încât, cu puțină grijă și precauție, să se poată evita producerea a noi înbolnăviri.

Scopul nostru este să conștientizăm studenții despre cauzele negative a fumatului, profilaxie, procedurile pe care le pot face ei însuși.

Imagini de la eveniment: