Folytatódott a „Fogadd el, fogadj el” integrációs, ismeretbővítő projekt 2019. október - december között

A Kovászna Megyei Közegészségügyi Igazgatóság, a sepsiszentgyörgyi Philadelphia Pro Familia Support Egyesülettel együttműködve, és az Írisz Házzal partnerségben ismételten megszervezte a „Fogadd el, fogadj el” projektet. A Közegészségügyi Igazgatóság szakemberei a helyi civil szervezetekkel együttműködve  2019. október és 2019. december  között – szervezte meg az integrációs, ismeretbővítő projektet, amelynek idén a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium VI.D, III.C . osztálya és szintén a  sepsiszentgyörgyi Gödri Ferenc Általános Iskola V.A., III.A  osztálya adott otthont.

A projekt elsődleges céljai: az egészséges gyerekeknek lehetőséget adni a fogyatékosság fogalmának megismerésére, valamint a fogyatékossággal szembeni attitűdjük pozitív irányban történő változtatására, ez által is elősegítve a fogyatékkal élők társadalmi integrációját.

A projektben részt vevő diákoknak hét héten keresztül egy - egy alkalommal lehetőségük volt elméleti tudásukat bővíteni a fogyatékosság témakörben.

A meghívott előadók: Kurta Ibolya – pszichológus, fejlesztő pedagógus, Páll Réka – pedagógus, Kovács Izabella – szociális munkás, Lazăr Klaudia – egészségügyi asszisztens, valamint Csíki Sándor – mozgásterapeuta és Csíki Sándor Jenő – gyógytornász, úszómester, Gáspár Melinda és Préda Hermina- zeneterapeuták a fogyatékkal élők integrációjának nehézségeiről, az oktatási és fejlesztési lehetőségeikről tartanak szakmai ismertetőket.

A szervezők nemcsak az elméleti tudás bővítésére helyezték a hangsúlyt, ugyanis a diákoknak lehetőségük volt megismerkedni a Manócska zenekar sérült tagjaival és az Írisz Ház felnőtt fogyatékkal élő gondozottjaival is, akikkel több közös programon, tevékenységben vettek  részt.

Filmek az eseményekről: