Folytatódik immár VIII. alkalommal a „Fogadd el, fogadj el” integrációs, ismeretbővítő projekt 2018. október - december között

A Kovászna Megyei Közegészségügyi Igazgatóság, a sepsiszentgyörgyi Philadelphia Pro Familia Support Egyesülettel együttműködve és az Írisz Házzal partnerségben ismételten megszervezi a „Fogadd el, fogadj el” projektet. A Közegészségügyi Igazgatóság szakemberei a helyi civil szervezetekkel együttműködve immár VIII. alkalommal – 2018. október - december  között – szervezik meg az integrációs, ismeretbővítő projektet, amelynek idén a sepsiszentgyörgyi Váradi József Általános Iskola VI.B. osztálya és szintén a  sepsiszentgyörgyi Nicolae Colan Általános Iskola V.B. osztálya ad otthont.

A projekt elsődleges céljai: az egészséges gyerekeknek lehetőséget adni a fogyatékosság fogalmának megismerésére, valamint a fogyatékossággal szembeni attitűdjük pozitív irányban történő változtatására, ez által is elősegítve a fogyatékkal élők társadalmi integrációját.

A projektben részt vevő diákoknak hét héten keresztül egy - egy alkalommal lehetőségük lesz elméleti tudásukat bővíteni a fogyatékosság témakörben.

A meghívott előadók: Kurta Ibolya – pszichológus, fejlesztő pedagógus, Páll Réka – pedagógus, Kovács Izabella – szociális munkás, Lazăr Klaudia – egészségügyi asszisztens, valamint Csíki Sándor – mozgásterapeuta és Csíki Sándor Jenő – gyógytornász, úszómester, Gáspár Melinda és Préda Hermina- zeneterapeuták a fogyatékkal élők integrációjának nehézségeiről, az oktatási és fejlesztési lehetőségeikről tartanak szakmai ismertetőket.

A szervezők nemcsak az elméleti tudás bővítésére helyezték a hangsúlyt, ugyanis a diákoknak lehetőségük lesz megismerkedni a Manócska zenekar sérült tagjaival és az Írisz Ház fogyatékkal élő felnőtt gondozottjaival is, akikkel több közös programban, tevékenységben vehetnek részt.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt az iskolából!