Folytatódik a „Fogadd el, fogadj el” integrációs, ismeretbővítő projekt 2023. november és december között

A Kovászna Megyei Közegészségügyi Igazgatóság a sepsiszentgyörgyi Philadelphia Pro Familia Support Egyesülettel együttműködve és az Írisz Házzal partnerségben ismételten megszervezi a „Fogadd el, fogadj el” projektet. A Közegészségügyi Igazgatóság szakemberei a helyi civil szervezetekkel együttműködve 2023. november és december között – szervezik meg az integrációs, ismeretbővítő projektet, amelynek idén a sepsiszentgyörgyi Váradi József Általános Iskola III. D. osztálya ad otthont.

A projekt elsődleges céljai: az egészséges gyerekeknek lehetőséget adni a fogyatékosság fogalmának megismerésére, valamint a fogyatékossággal szembeni attitűdjük pozitív irányban történő változtatására, ez által is elősegítve a fogyatékkal élők társadalmi integrációját.

A projektben részt vevő diákoknak hét héten keresztül egy - egy alkalommal lehetőségük lesz elméleti tudásukat bővíteni a fogyatékosság témakörben. A meghívott előadók: Páll Réka – pedagógus, Kovács Izabella – szociális munkás, Lazăr Klaudia – egészségügyi asszisztens, valamint Csíki Sándor Jenő – gyógytornász, úszómester, a fogyatékkal élők integrációjának nehézségeiről, az oktatási és fejlesztési lehetőségeikről tartanak szakmai ismertetőket.

A szervezők nemcsak az elméleti tudás bővítésére helyezték a hangsúlyt, ugyanis a diákoknak lehetőségük lesz megismerkedni a Manócska zenekar sérült tagjaival és az Írisz Ház felnőtt fogyatékkal élő gondozottjaival is, akikkel több közös programon, tevékenységben vehetnek részt.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt az iskolából!

Képek az esemányről: