Európai Mobilitási Hét - 2019. szeptember 16.-22. között

A Kovászna Megyei Közegészségügyi Igazgatóság 2019. szeptember 16.-22. közötti időszakban ünnepli az Európai Mobilitási Hetet és megszervezi a kampányt a „Gyere velünk!” jelmondattal.

Az Európai Mobilitási Hét idei évi kampányának témája: Gyaloglás és biciklizés biztonságos közúti feltételekkel.

A kampány keretében, szeptember 22. napját az Autómentes napnak nyilvánították!

Az  EURÓPAI MOBILITÁSI HÉT idei évi kampánya arra bátorítja az embereket, hogy aktív közlekedési módokat válasszanak: ötvözzék a gyaloglást a biciklivel és közszállítással.

 A kampány idei évi kiadása lehetőséget kínál arra, hogy a városi környezet helyi hatóságainak és lakosainak címzett európai mozgalomban vegyen részt a a városi szennyezés fokának csökkentése céljából  történő megmozdulások hatékony megerősítésére.

A kampány célkitűzései a következők:

  • A lakosság tudatosítása az egészséges életmóddal szemben pozitív magatartás kialakításában, alternatív mobilitás alkalmazása által (gyaloglás és biciklizés)
  • Tartós mobilitási alternatívák bemutatása a városi környezetben élő lakosok számára

Megyei szinten lakosság-tájékoztatási és -tudatosítási események kerülnek megszervezésre a városi környezet szennyezésének problémájára és a multimodális közlekedési módok alkalmazásával való életminőség javításának lehetőségére vonatkozóan.

Az Egészségügyi Minisztérium és az Országos Közegészségügyi Intézet biztosítja a Kampány pénzügyi támogatását, irányítását, eredményeinek elemzését és értékelését.

Infografika -  Európai Mobilitási Hét 2019. szeptember 16.-22.

További információk:

Kovászna Megyei Közegészségügyi Igazgatóság
520023 Sepsiszentgyörgy, Gödri Ferenc utca 12. szám
Egészségügyi Nevelés Iroda
Tel. 0267 351398