Bolygónk - Egészségünk - Egészségügyi Világnap kampány - 2022. április 7.

Április 7. napján az Egészségügyi Minisztérium az Országos Egészségértékelési és – fejlesztési Program által finanszírozza és megszervezi az EGÉSZSÉGÜGYI VILÁGNAP kampányt, amelynek szlogenje: BOLYGÓNK - EGÉSZSÉGÜNK Távolítsuk el a levegő, a víz és az élelmiszerek szennyezését! Az egészséges jövőért! Az Egészség Világnapja minden évben a globális egészségügyet érintő egyik legfontosabb kérdéssel foglalkozik. A 2022. évben az Egészség Világnapját bolygónk egészségének szenteljük.

Az Egészségügyi Világszervezet becslései szerint világszerte évente több mint 13 millió haláleset következik be megelőzhető környezeti okokból. Ide tartozik az éghajlati válság is, amely az emberiséget fenyegető legnagyobb egészségügyi veszély. Az éghajlati válság egyben egészségügyi válság is. Politikai, társadalmi és kereskedelmi döntéseink vezetnek az éghajlati és egészségügyi válsághoz. Az emberek több, mint 90%-a a fosszilis tüzelőanyagok elégetéséből származó egészségtelen levegőt lélegzi be. A szélsőséges időjárási jelenségek, a talaj romlása és a vízhiány az egész lakosság egészségére kihat. Az ultra-feldolgozott és egészségtelen élelmiszer- és italgyártó rendszerek elhízási hullámhoz, a rák és a szívbetegségek növekedéséhez vezetnek, miközben az üvegházhatású gázok kibocsátásának egyharmadát okozzák. A „Bolygónk, egészségünk” kampány által az Egészségügyi Világszervezet arra ösztönzi a kormányokat és a lakosságot, hogy osszák meg történeteiket azokról a lépésekről, amelyeket a bolygó és az egészségük védelme érdekében tesznek, és hogy a jóléti társadalmaknak nyújtsanak elsőbbséget.

A kampány célcsoportjai: lakosság, állami hatóságok, vállalatok, egészségügyi dolgozók

A kampány célja: tájékoztatást adni a környezet fontosságáról az emberi egészség szempontjából, valamint az emberek és a bolygó egészségének megőrzéséhez szükséges sürgős intézkedésekről.

A kampány célja: felhívni a figyelmet a bolygó és az emberek egészségének megőrzéséhez szükséges sürgős intézkedésekre és előmozdítani egy olyan társadalom létrehozására irányuló mozgalmat, amelyben a gazdaságok a bolygó és az emberek egészségére és jólétére összpontosítanak.

Infografika - EGÉSZSÉGÜGYI VILÁGNAP kampány - BOLYGÓNK- EGÉSZSÉGÜNK - Távolítsuk el a levegő, a víz és az élelmiszerek szennyezését! Az egészséges jövőért