„Ünnepeljünk együtt!” - A Radiológia Nemzetközi Napja - 2019. November 8.

A Kovászna megyei Közegészségügyi Igazgatóság 2019. november 8-án, a Radiológia Nemzetközi Napjának ünnepi tevékenységeit szervezi meg, a „Sport-képalkotás” témával.

A választott tematikák által, a kampány a népesség tudatosítását és tájékoztatását veszi figyelembe, a következőket illetően:

  1. Az orvosi képalkotás orvosi és tudományos potenciálja
  2. A radiológusok és képalkotók kulcsfontosságú szerepe az orvosi csapat keretében
  3. A orvosi képalkotás területén dolgozó személyzettől megkövetelt megnövekedett, oktatási és szakmai szabványok.

A kampány célja azon kulcsfontosságú szerep kihangsúlyozása, amelyet a képalkotás területén dolgozó szakemberek betöltenek az izomzati-csontvázi betegségek felderítésében, diagnosztizálásában és kezelésében, ezek hozzájárulva ezen betegek kezelése minőségének növeléséhez. A kampány célkitűzései a népesség tájékoztatási szintjének növelése a radiológia és képalkotás szerepét illetően egy biztos egészségügyi ellátás keretében, illetve azon álláspont megértésének javítása, amellyel a radiológus orvosok és technikusok rendelkeznek az egészségügyi ellátások nyújtása folyamatában.

Ezen alkalommal népszerűsítjük a nemzetközi kampány „Ünnepeljünk együtt!” jelmondatát és az országos kampány „Sport-képalkotás – új rekordoknak nyújtott kéz!” jelmondatát, az Egészségfejlesztési és -Értékelési Országos Központ - Kolozs megyei Területi Közegészségügyi Központ által kidolgozott anyagokkal együtt.

Az Egészségügyi Minisztérium, az Országos Közegészségügyi Intézet által, biztosítja ezen kampány irányítását országos szinten.

Támogassa a „Sport - képalkotás – új rekordoknak nyújtott kéz!” kampányt

Járuljon hozzá a népesség tájékoztatási szintjének növeléséhez a radiológia és képalkotás szerepét illetően egy biztos egészségügyi ellátás keretében!

Infografika - Radiológia Nemzetközi Napja - 2019. november 8. (fordítás)

További információk:
Kovászna Megyei Közegészségügyi Igazgatóság
520023 Sepsiszentgyörgy, Gödri Ferenc utca 12. szám
Egészségügyi Nevelés Iroda
Tel. 0267 351398