Ziua Europeană Împotriva Obezităţii - 19 mai 2012

obesityPe data de 19 mai 2012 este Ziua Europeană împotriva Obezităţii (ZEIO) .

Ziua Europeană Împotriva Obezităţii (ZEIO) este o zi şi o campanie dedicată conştientizării acestei afecţiuni, care are loc în întreaga Europă în fiecare an, în a treia sâmbătă a lunii mai. Această zi reuneşte comunităţile medicale şi politice cu publicul în evenimente ce au loc în întreaga Europă.

Conform OMS, procentul adulţilor supraponderali din majoritatea ţărilor europene este de 30% -80%, iar supraponderalitatea şi obezitatea sunt răspunzătoare de peste un milion de decese anual.

Tema aleasă pentru celebrarea Zilei Europene Împotriva Obezităţii ZEIO pentru anul 2012 se referă la ruperea cercului periculos al scăderii şi creşterii în greutate în mod repetat.

Obiectivele acestei campanii sunt:

  • Motivarea şi sprijinirea cetăţenilor supraponderali să facă schimbările necesare pentru a ajunge la o greutate sănătoasă, a o menţine şi pentru a-şi îmbunătăţi sănătatea şi stilul de viaţă.
  • Informarea şi educarea cetăţenilor despre riscurile excesului ponderal şi ale obezităţii pentru starea de sănătate şi despre importanţa adoptării unui stil de viaţă sănătos, care presupune atât o alimentaţie echilibrată, cât şi mişcare.

Prin activităţile derulate dorim să conştientizăm populaţiei generale, adulţi şi copii privind riscurile obezităţii şi ale fluctuaţiilor în greutate asupra sănătăţii.

Ministerul Sănătăţii, prin Institutul Naţional de Sănătate Publică asigură coordonarea la nivel naţional al acestei campanii.

Din număr total de elevi 13917 din Judeţul Covasna, asistaţi medical în anul şcolar 2010-2011, conform datelor statistice a Direcţiei de Sănătate Publică a Judeţului Covasna au fost înregistraţi 102 elevi obezi şi 440 supraponderali.

Mai multe informaţii:
Direcţia de Sănătate Publică Covasna
520023 Sf. Gheorghe
Str. Gödri Ferenc nr.12
Compartimentul Promovarea Sănătăţii
Tel.: 0267 351398