Üdvözöljük a Kovászna Megyei Közegészségügyi Igazgatóság honlapján!

 

Események, újdonságok

„Együtt a depresszió ellen!” - Európai Depresszióellenes Nap - 2019. október 1.

A Kovászna Megyei Közegészségügyi Igazgatóság 2019. október 1-én - az Európai Depresszióellenes Napján - kampányt szervez a következő jelmondattal: „Együtt a depresszió ellen!” Az Európai Depresszióellenes Napnak szentelt idei évi kampány célja a következők tájékoztatása és tudatosítása: családorvosok a depresszió kérdéskörét és a depresszió menedzsmentjének módszereit illetően, illetve az általános lakosság és, főleg a terhes és szülés utáni nők a szülés utáni depresszió sajátos jeleinek és tüneteinek felismerése és kezelési lehetőségei tekintetében.

A Fogamzásgátlás Világnapja - 2019. szeptember 26.

A fogamzásgátlás/családtervezés (CsT) a nem kívánt terhességek módszerei, megelőzése ismerete fontosságának tudatosítását, az anyák és gyermekek elhalálozásának megelőzését, a terhességek/szülések közötti térbeli kitolódást, az abortuszok számának csökkentését célozza meg azzal a céllal, hogy segítsen a tájékozott döntések meghozatalában. A 2019 Fogamzásgátlás Világnapja kampányának jelmondata: „FOGAMZÁSGÁTLÁS: A TE JOGOD, A TE FELELŐSSÉGED IS!”. A kampány célja: az általános lakosság, főleg a fiatalok és hátrányos helyzetű lakosságok tájékoztatása a fogamzásgátló módszerek fontosságára vonatkozóan a saját szexuális és reprodukciós egészséggel kapcsolatos helyes választások meghozatala céljából.

„Ne felejtsük el azokat, akik felejtenek” - Az Alzheimer kór elleni Világnap - 2019. szeptember 21.

A Kovászna Megyei Közegészségügyi Igazgatóság 2019. szeptember 21. napján az Alzheimer kór elleni Világnapot ünnepli és megszervezi a Kampányt a következő jelmondattal: „Ne felejtsük el azokat, akik felejtenek”. Az idei év kampányának témája „Az Alzhaimer kór megértése és tudatosítása”.

A Páciensek Biztonságának Világnapja (PBVN) - 2019. szeptember 17.

A Páciensek Biztonságának Világnapja azért jött létre, hogy segítse a beteg biztonságáról szóló politikák és gyakorlatok fejlesztését az Egészségügyi Világszervezet összes tagállamában és kényszerhelyzetként lépjen fel ezek biztonságának javításában. A PBVN idei évi kampányának célja, amely Romániában első alkalommal kerül megszervezésre, Orvosi ellátások biztonságos feltételekkel témával, az egészségügyi szolgáltatások területén dolgozó szakemberek, valamint a betegek tudatosítása a minőségi orvosi ellátások fontosságát, valamint a betegek biztonságát illetően.

 

Felvételi felhívás szakemberek részére (közösségi egészségügyi ápoló/egészségügyi mediátor)

Felvételi felhívás szakemberek részére (közösségi egészségügyi ápoló/egészségügyi mediátor) a POCU/375/4/22/122607 - Integrált közösségi szolgáltatások létrehozása a szegénység és a társadalmi kirekesztés ellen projekt keretén belül. A projekt Kovászna megyében a következő helységekben zajlik: Bereck, Gelence, Hídvég, Ozsdola és Zágon.

Oldalak