Üdvözöljük a Kovászna Megyei Közegészségügyi Igazgatóság honlapján!

 

Események, újdonságok

Ionizáló sugárzás hatása terhes nőkre

Ionizáló sugárzás hatása terhes nőkre - Útmutató elsősorban terhes nőknek szól akik sugárhatásnak vannak kitéve. A terhes nők természetes, hogy aggódnak a magzatot érő káros sugárzás miatt, és éppen ezért nagyon kockázatosnak tarthatják a diagnosztikus vizsgálatokat, azonban a sugárzással járó radiológiai vizsgálatok nem olyan kockázatosak, mint amilyennek a betegek nagy része gondolja. Dr. Jonas Matzon (Thomas Jefferson University) szerint, habár fontos, hogy megóvjuk a magzatot a sugárzástól, a legtöbb diagnosztikai vizsgálat általában biztonságos. 

 

Egészségügyi alapellátás Kovászna megyében – Lehetőségek fiatal orvosok számára

Kovászna megyében az  egészségügyi alapellátást 100 háziorvos biztosítja, ebből 55 városon és 45 falun. Egy háziorvos listájára átlagban 1500-2000 személy iratkozott fel, ez vidékenként változó. A megye területén a háziorvosi rendelők egyenletesen oszlanak meg, 3 (három) községben nincs háziorvosi rendelő: Nagypatak (Valea Mare), Málnás (Malnaş) és Kézdiszentkereszt (Poian). A következő években egész falvak maradhatnak alapellátás nélkül, ennek oka a háziorvosok magas átlagéletkora és a nyugdíjba vonuló orvosok nincs, kinek átadják a pacientúrát.

Folytatódik immár VII. alkalommal a „Fogadd el, fogadj el” integrációs, ismeretbővítő projekt 2018. május 1. és 2018. június 15. között

2018. május 10.-én délelőtt 11:00 órai kezdettel került sor „Fogadd el, fogadj el”, integrációs, ismeretbővítő projekt ünnepélyes megnyítójára, bemutatkoztak a Gáspár Melinda és Préda Hermina által vezetett Philadelphia Pro Familia Support Manócska Csoportjának a tagjai, akik színes kotta módszerrel zenélnek.

A fogyatékosság - egészségnevelő kampány a sepsiszentgyörgyi Néri Szent Fülöp Általános Iskola III. osztályának

A Kovászna Megyei Közegészségügyi Igazgatóság Egészségnevelő Osztálya, egészségnevelő kampányt szervezett a Néri Szent Fülöp Általános Iskola III. osztályának, 2018. május 8-án 10.00 órai kezdettel. A nap témája a fogyatékosság volt, majd a sepsiszentgyörgyi Diakónia Keresztyén Alapítvány fogyatékkal élő fiatalokat foglalkoztató Olt utcai központjának, az Írisz Ház, látogatása következett.
 

Zeneterápia - egészségnevelő kampány a Néri Szent Fülöp Általános Iskola III. osztályának

A Kovászna Megyei Közegészségügyi Igazgatóság  Egészségnevelő Osztálya egészségnevelő kampányt szervezett a Néri Szent Fülöp Általános Iskola III. osztályának  2018. május 3-án 11.00 órai kezdettel. A nap témája: A zeneterápia; mire jó a zeneterápia, a zeneterápia főbb módszerei, színes kotta bemutató, hangszerek.

Oldalak